top of page

Introduksjon

ASIC How To

Alt du trenger å vite om ASIC. Vi går igjennom en rekke punkter med info om ASIC minere, hvordan de funker, konstruksjon og hvordan man miner med de.

Miningtech ASIC SPACE

Hva er ASIC?

Det korte svaret: En maskin laget kun for oppgaven å mine kryptovaluta.

 

ASIC står for Application Spesific Integrated Circuit, en ASIC miner er altså programmert til å mine med en spesiell algoritme for en spesifikk kryptovaluta. Med andre ord, en Bitcoin-miner (Algoritme SHA 256) kan kun mine Bitcoin og noen få andre coins som støtter samme algoritme.

Fordeler med ASIC

Selv om ASIC minere er generelt høyt priset i forhold til vanlig kryptomining-utstyr (som f.eks GPU mining) har de flere fordeler:
 

 • Høy Effektivitet: ASIC minere utkonkurrerer GPU når det gjelder datakraft og effektivitet
   

 • Enkel å bruke: Med at de kun har en enkelt oppgave og er designet spesifikt for å mine er ASIC så og si "Plug and Mine", noe som gjør det enkelt for brukeren å sette opp utstyret.
   

 • Høy profitt: ASIC har en relativt høy profitt sammenlignet med annet mining-utstyr. Derav en høyere pris. De jobber fortere, derfor løser de matematiske problemer raskere og gir kjappere profitt.
   

 • Miljøvennlig: ASIC er designet for mindre energiforbruk på mer kraft.

Hvordan mine med ASIC minere?

Selv om ASIC er relativt "Plug and Play" er det litt mer komplisert enn å kun trykke «start» for å begynne å mine.

 

 

 1. Velg din ASIC miner

  Å velge hvilken ASIC kan være vanskelig, men å gå etter ditt budsjett og hvilken coin du ønsker å mine er en god start.

  Når man kjøper en ASIC modell er det lurt å se etter den nyeste modellen for å vare lengst mulig på topp profitt, på den andre siden kan også tidligere modeller ha god kraft og ROI.

   

 2. Mining Software

  Software refereres til som programmet spesielt designet for å koble mineren opp mot blockchainen (hvor maskinen miner coins) samtidig som å koble opp mot pools (hvor du får betalt i coins).

  Opprinnelig har de fleste produsenter av maskinene et eget OS og et eget Pool de ønsker du skal bruke. Dette fungerer for det meste utmerket, men gir deg ikke store muligheter for å overclocke maskinen. Her finnes det noen alternativer:

  HiveOS (Boost your Hashrate)
  Generelt noe av den beste programvaren til GPU mining, men har også en stor integrasjon til ASIC minere. Her kan du få full kontroll på minerene dine, samt oppgradere hashrate med å legge inn egen firmvare på maskinen, noen på opptil 30% økning(!). Med dette får man også oppgradert antivirusbeskyttelse.

  BrainOS,
  Gir deg muligheten til å overclocke og god oversikt over dine ASIC´s. Øk hashrate på Bitcoin ASIC-ene dine, forbedre effektiviteten og mine på en hvilken som helst pool eller få 0 % pool fee på Braiins Pool

   

 3.  Velg et mining-pool

  Selv om ideen om SOLO-mining høres ut som en interessant ide så må man ut med enorm kapital for å kunne løse en blokk i blockchain alene.

  Ved å bli med i et mining-pool hvor mange minere går «sammen" om å løse blokker blir den kombinerte datakraften til flere minere utnyttet og man deler belønningen for hver blokk som er vellykket løst.

  Liste av pools: https://miningpoolstats.stream/

  Når du har valgt et OS, kan du som regel bruke deres pool, der vil du ofte få fordeler som f. eks 0% i avgift.

  For å ikke bli lurt og et offer for scammere er det viktig å gå for pools med godt omdømme når man velger pool.

  Dessverre er det slik i mining-industrien at noen pools har f. eks ekstremt høye avgifter. Les deg opp på hvilket pool  og betingelsene for det. Gode indikasjoner for et bra pool er at mange bruker det. Størrelsen har altså mye å si, og man vil derav også løse blokker kjappere (=mer profitt).
   

 4. Kalkulere Profitt 
  Profitt bør tas i betraktning. Man vil gjerne kalkulere profitten fra en eller flere profitt-kalkulatorer for å beregne ca. profitt. Ting man ønsker å ta i betraktning er: hashrate, strømkostnader og research kryptovalutaen du ønsker å mine, priser og trender kan være gode indikatorer.

Hva Er ASIC?
Fordeler
Hvordan Mine Med ASIC

Konstruksjon

Hva består en ASIC miner av?

ASIC-maskiner er rimelig enkelt bygget opp: De består hovedsakelig av det samme som en mining-rigg, bare komprimert og oppgradert. Hovedkomponentene består av hovedkort, hashboards, PSU og vifter. Generelt er disse maskinene enkelt oppbygget og derfor meget service-vennlige.

Nedenfor er noen av basiskomponentene i en ASIC miner.

Konstruksjon
Control Board for 19 Series

Control Board
Hvor alt kobles til, hashboards, vifter, signal kabler, psu. 

Antminer hashboard

Hashboard
Maskinens kraft, tettpakkede chipper med kjøleribber for å kjøle ned effektivt. 
Normalt har hver maskin tre hashboards.

Antminer PSU

PSU
Minerens strømforsyning som gir tilstrekkelig med strøm til maskinen.

Antminer Vifte.png

Vifter
Høyhastighets-vifter (6000RPM) for å kjøle effektivt. Normalt har en miner fire vifter,
to foran som blåser luft inn i maskinen og to bak som trekker luften ut av maskinen. 

bottom of page